top of page
A reader's opinion of Mooie Ogen

By Valéria Ramos - Journalist and learner of Dutch as a third language

Mooie Ogen heeft een korte en goede connectie met het eerdere boek Nieuwe buren in de Molenstraat. Ik vind de connectie leuk. Tijdens het lezen van het boek, kan ik een nieuwe en actieve woordenschat bouwen: Toevallig, glimlach, schrikt, verbaasd, wat is er? Nieuwe woorden die ik kan in mijn leven gebruiken; het is interessant.


We hebben ook een paar uitdrukkingen met uitleg beneden aan de bladzijde. Dat is op blz. 45: Je bent er klaar mee, hé, Lies? En blz. 48: Hij heeft haar een lift gegeven. Dat hebben we niet in het vorige boek en het is handig. Maar waarom heb je niet dezelfde uitleg voor de uitdrukking “Kriebels in haar buik”. Het kan duidelijker zijn, denk ik. Speciaal omdat het heel vaak in het hele boek is gebruikt.


In elk geval, met de actieve woordenschat en nieuwe uitdrukkingen, is Mooie Ogen een heel goede manier om de Nederlandse taal te consolideren en nieuwe dingen te leren. Op een leuke en interessante manier!


Wat vind ik het leukst? De momenten wanneer de auteur de gedachten van de karakters Lies, Achmed, Peter uitlegt ... Voorbeeld:


Blz. 36: Lies vindt dat ik mooie spieren heb.
Blz. 42: Achmed vindt dat ik goed kan voetballen!
Blz. 57: Achmed is ook een beetje onhandig!


Het bouwt een warme sfeer in het verhaal.

bottom of page