top of page

Dutch as a second language

The Arcos Dutch easy readers are written especially to make learning Dutch as easy and fun as possible. Every word that appears in the text occurs at least four times throughout the story, so that new words are recognized more easily and will be remembered without effort, and the story is easier to read.

Een dief op een scooter
De buurvrouw_cover_voorzijde.jpg

The neighbor

€ 9,95

Author: Titia Bouma

Illustrator: Esther Rosier

ISBN: 9789490824730

Wat doe je als je thuiskomt en je buurvrouw ziet liggen, boven aan de trap? Eva gaat samen met haar vriend Onur op onderzoek uit. Wie kwam er bij de buurvrouw thuis? Wie had er ruzie met haar? Welke personen hebben een motief en wie is er verdacht? Eva en Onur praten met alle mensen in het huis. Maar dan vindt Eva een telefoon...

CEFR level A2

Glossary

Contains a Dutch-English glossary with short examples of phrases or chunks, making it easier for you to find what you need to understand the story. 

Where to buy

Buy this book at https://www.thecibookshop.com/en/de-buurvrouw.html

Libraries and schools order here.

Een dief op een scooter_cover_voor.jpg

€ 9,95

Author: Ghislaine Frison

Illustrations: Geeske van Voorthuijsen

In the series "Bij ons in de Molenstraat", each episode focuses on a different neighbour from this street. There are people from several cultural backgrounds, however, the stories do not focus explicitly on this aspect.​

This series offers sweet and short readers for adults, teenagers and children who are learning Dutch.

Check out the whole series here.

Een rare reis_cover_voorzijde.jpg

€ 9,95

Author: Annemieke Woudt

Illustrations: Kinga Wieczorek

ISBN: 9789490824631

The series Nieuwe vrienden is a series of easy readers for adults who are learning Dutch. The Arcos easy readers are specifically designed to make learning a language easier and enjoyable. They offer engaging stories written in a natural, accessible language style. Every single word in these books appears at least 4 times throughout the book, so that you start recognising these words more quickly, which makes the story easier and more pleasurable to read.

Check out the whole series here.

Olga en de opdrachten

Olga and the assignments

€ 9,95

Auteur: Titia Bouma

Illustraties: Esther Rosier

ISBN: 9789490824617

Waar vind je een leuke vrouw als je alleen maar werkt en ‘s avonds bij je ouders thuis zit? Op internet! Pieter Jeppe gaat op zoek en vindt een heel leuke vrouw: Olga. Maar Olga komt uit Rusland, en de vader van Pieter Jeppe zegt: “Ze moet bewijzen dat ze Nederland goed kent.” Olga krijgt vijf opdrachten, en moet in haar eentje door Nederland reizen om de opdrachten uit te voeren. Ze vindt het gek, maar ook leuk. Ze ziet veel, en leert aardige mensen kennen. Maar dan gebeurt er iets vreselijks...

Lees hier een recensie door een (volwassen) Nt2-cursiste.

ERK-niveau A2

Glossary

Contains a Dutch-English glossary. Find a Dutch-Russian glossary here

Where to buy

Buy this book at https://www.thecibookshop.com/nl/olga-en-de-opdrachten.html

Bookstores and libraries order here.

Sophie_cover_Arcossite.jpg

€ 9,95

Auteur: Marianne de Best

Illustraties: Sophia González Reyes

ISBN: 9789490824440​

Prinses Sophie woont in een groot paleis. Ze wil rennen en voetballen, en ze wil pannenkoeken eten met haar handen. Maar ze mag niet rennen. Ze moet lopen als een prinses en zwaaien als een prinses. Sophie vindt prinses zijn saai. Dus bedenkt ze een plan: ze gaat een gorillababy adopteren!

 

Een vrolijk (voor-)leesboekje, speciaal geschreven voor kinderen die Nederlands willen leren, maar net zo leuk voor kinderen die al heel goed Nederlands spreken. 

Lees hier een recensie door een (volwassen) Nt2-cursiste.

ERK-niveau A2

Glossary

Contains a Dutch-English glossary. Download a Dutch-Spanish glossary here

Where to buy

Buy this book at https://www.thecibookshop.com/nl/een-gorillababy-in-het-paleis.html

Bookstores and libraries order here.

Limo de leukste dag van de week cover.jpg

Limo - The best day of the week

€ 8,95

Author: Ineke van Lier

Photography by: Monique van Slooten

ISBN: 9789490824228​

Limo houdt van koekjes. En van verstoppertje spelen. Iedere dag doet Limo iets leuks, met een vriend, met Jasmijn of met Momo, zijn baasje. Hij gaat naar de kapper en helpt met de was. Maar welke dag vindt hij het leukst? Maandag? Of donderdag? Lees maar mee!

Dit mooie plaatjesboek over de lieve hond Limo is speciaal bedoeld voor kinderen die Nederlands leren, maar is ook heel fijn om thuis voor te lezen.

 
Over Limo

Limo was een Australische Labradoodle, die is opgeleid als leeshond. Met zijn baasje bezocht hij scholen en AZC’s, waar hij luisterde naar kinderen die hem een verhaal voorlezen.  Kinderen die moeite hebben met lezen, raken vaak gespannen als ze moeten lezen in aanwezigheid van een volwassene. Maar voorlezen aan een leeshond is een heel ander verhaal! Daar zijn geen ouders of leerkracht bij aanwezig, alleen de begeleider van de hond, maar zij houdt zich op de achtergrond. De hond luistert alleen maar en geeft geen commentaar. Zijn aanwezigheid werkt kalmerend, en als hij een pootje geeft of een lik over de hand voelt dat als een beloning. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen in het lezen en wordt lezen een plezierige bezigheid.

 

Glossary

The book contains a glossary Dutch-English. 

Where to buy

Buy this book at https://www.thecibookshop.com/en/limo-de-leukste-dag-van-de-week.html

Bookstores and libraries order here.

De Fles op het strand_voorkant.jpeg

The bottle on the beach

€ 8,50

Author: Robertha Huitema

ISBN 9789490824280

 

Bob is een jonge man. Hij woont alleen en wandelt veel met Faust. Faust is zijn hond. Op een dag vindt Bob een fles op het strand. In de fles zit een brief. De brief is van een vrouw. Kom je me zoeken? schrijft de vrouw. Ik woon op een eiland. Bob wil haar graag leren kennen. Hij gaat haar zoeken op de Waddeneilanden. Hij leert veel mensen kennen. Hij maakt vrienden en vindt nieuw werk. Maar zal hij de vrouw kunnen vinden?

 

Een ideaal leesboekje voor volwassenen die nog maar kort Nederlands aan het leren zijn. Een jonge man gaat op zoek naar een mysterieuze vrouw. Tijdens zijn zoektocht overwint hij zijn verlegenheid, maakt hij vrienden en vindt hij nieuw werk.

 

Het verhaal geeft een inkijkje in enkele Nederlandse gewoonten en in het reizen met verschillende vormen van openbaar vervoer. Het biedt veel aanknopingspunten voor gesprekken over vriendschap, eenzaamheid en sociale omgangsvormen. Het aantal verschillende woorden is beperkt gehouden en ieder woord komt tenminste 5 maal voor in het boekje, waardoor de taalleerder ze sneller leert herkennen.
 

Skinny guide

There is also a teacher's guide available for this book.

Glossary

The book contains a glossary Dutch-English. 

Where to buy

Buy this book at https://www.thecibookshop.com/en/de-fles-op-het-strand.html

Bookstores and libraries order here.

Kaft_Arme Anne_voorzijde.jpeg

Poor Anne

€ 8,50

Author: Blaine Ray

Illustrations by: Pablo Ortega López

ISBN: 9789490824594

 

Anne is een 15-jarig meisje dat vindt dat ze een zwaar leven heeft. Haar moeder is altijd boos op haar, haar familie heeft weinig geld en ze is jaloers op de mooie kleren van haar vriendinnen. Als ze de kans krijgt om een paar weken bij een gezin in Californië te wonen, merkt ze dat haar nieuwe vrienden daar dezelfde problemen hebben als zij. Haar kijk op het leven verandert drastisch, en als ze weer thuis is ziet ze alles in een ander licht.

Arme Anne is een kort en gemakkelijk leesboekje voor beginnende cursisten Nederlands. Door een herkenbaar thema en een beperkt vocabulaire van slechts 300 verschillende woorden (voornamelijk hoogfrequente woorden en cognaten) kunnen cursisten het boekje al snel lezen.

 

Actitivy masters

Find the activity masters at: https://www.thecibookshop.com/en/arme-anne-activity-masters.html

Glossary

The book contains a glossary Dutch-English. 

Where to buy

Buy this book at https://www.thecibookshop.com/en/arme-anne.html

Bookstores and libraries order here.

bottom of page