top of page
What readers say about Nieuwe buren in de Molenstraat

 

Docente Nt2: Mijn volwassen cursisten vinden het Nederlandse boekje Nieuwe Buren in de Molenstraat geweldig. Komen er binnenkort nog meer boeken van deze schrijfster? Ik zoek leuke Nederlandse boekjes voor mijn cursisten niveau A1-A2-B1. Zelfs de cursisten van B1 vinden Nieuwe Buren leuk om te lezen.

Annelies: Ik ben taaltrainer van hoog opgeleide expats en ik vind dit een leuk leesboekje voor allerlei leeftijden vanaf 12 jaar. Leuk verhaal herkenbaar voor veel doelgroepen.

Inburgeraar: Ik ben 47 jaar. Ik vond geen woord en geen zin moeilijk. Het verhaal is leuk om te lezen. Ze is een leuk tienermeisje.

Docente Nt2: Leuk geschreven, het is erg goed uit te beelden. Ik heb het voorgelezen en zoveel mogelijk uitgebeeld in de Alfagroep. Iedere dag doe/deed ik een hoofdstuk. De leerlingen herhalen zelf, met een beetje hulp, de voorgaande hoofdstukken. Het verhaal leeft echt in de groep en ze zijn benieuwd hoe Tanja en Yasmin er in het echt uitzien (vooral de jongens). Het is echt heel leuk en herkenbaar geschreven.

Helen: Leuk verhaal, zeker als begin van een serie: je leert de diverse personen die erin voorkomen al een beetje kennen. ‘Veilige’ problematiek, het is even spannend, maar ze komen er wel uit met z’n allen en de band tussen de diverse familieleden wordt zo duidelijk, die is warm en goed. Voor de jonge lezer(es) is dat prettig.

 

Valéria Ramos - Journalist and learner of Dutch as a third language:

Dit boek, Nieuwe Buren in de Molenstraat – deel 1, is heel erg belangrijk in mijn leven. Waarom? Het was mijn eerste boek... ik bedoel, mijn eerste boek in het Nederlands!!! Ik ben een Italiaans-Braziliaans journalist en ik denk dat lezen een erg belangrijk deel is om een nieuwe taal te leren.
Verder? Het was niet moeilijk te lezen. Ik heb gevoeld: “—Ik kan Nederlands, want ik lees en ik begrijp.” Geweldig!!! Ik geniet van elk hoofdstuk van het boek.


Het einde van het boek was een goede verrassing. Ik dacht altijd dat de tweeling in het huis van de nieuwe buurvrouw waren, maar zij waren in de verhuiswagen. Grappig!!!


Natuurlijk het was ook een goede manier om de taal te leren. Bijvoorbeeld om nieuwe woorden te leren zoals het werkwoord “zijn... geschrokken” (blz. 49) of de grammatica te herhalen zoals de zin: “—Als je veertien jaar bent, is het niet leuk...” (blz. 22).


Ik ben heel tevreden en blij met Nieuwe Buren in de Molenstraat! Ik ben erg benieuwd naar het volgende deel van de Molenstraat. Ik wacht in spanning op Deel 2! Hartelijk dank voor het inspireren van mijn Nederlands studie!

bottom of page